sobota 17. září 2011

nebe v hubě:)

Abyste neřekli, že umím jen patlarum patlarum ala vajíčka atd:) taky hodně ráda peču.
Ne vždy se vše podaří jako na stránkách Apetitu, Foodu nebo Albert Magazínu (úžasná Dita P.), ale chutná a to je pro mě nejdůležitější:)
Na přání mého zmlsaného jazýčku a kamarádky Moniky, ke které za chvíli jedu na dámskou jízdu (2x2L lahve Lambrusca by měly být dostačující ne?:D), to tentokrát je STROUHANÝ KOLÁČ (tvarohový)

Příprava je důležitá


Nejdůležitější ingredince:)


Vajíčka s cukříkem utřeme


Tvaroh přímícháme



Nezapomenout na sníh!!!


A už se peče:)


A po upečení:) když se vám to povede, nejlepší je druhý den, kdy bude krásně vláčný a prostě "mňam":)


Recept:
400g hladké mouky (nebo je možno i 300g hladké a 100g polohrubé)
250g Hery
120g cukru
1/2 pytlíku prášku do pečiva (prdopeč:)
4 lžíce kakaa (holandského, na pečení)
3 lžíce mléka
1 celé vejce

Uňahňáme těsto do kompaktní koule, kterou zabalíme do potravinářské folie a na min. hodinu strčíme do mrazáku (poté se nám bude krásně strouhat)

Náplň:
750g měkkého tvarohu (tučnost nechám na vás, můj je z polotučného)
1 vanilinový cukr
100g cukru
4 vejce (žloutky a sníh zvlášť)
citronová kúra (nemusí být)

Cukr "utřeme" s žloutky, přidáme tvarohy a pořádně promíháme (nebojte se "tekutosti")
Z bílků si ušleháme pevný sníh, který poté opatrně a něžně vmícháme do tvarohové hmoty, přistrouháme citronovou kúru a strčíme do lednice.

Zmražené těsto rozdělíme na dvě poloviny, přičemž doporučuji spíše jednu větší:)
Větší díl nastrouháme na suchý plech (kapkovitý tvar na struhadle) po celé ploše, na to kecneme tvarohovou směs, uhladíme a navrh opět nastrouháme menší část mraženého těsta.
Pečeme 20-24 min při 170-180stupních (mám teda el.troubu).
Vyndáme, necháme vychladnout a já vám přeji dobrou chuť:)


Omlouvám se za menší nedostatky fotek (bordel na stole atd.)

Žádné komentáře:

Okomentovat